Privacy Policy - Tietosuojapolitiikka

Redken / L'ORÉAL FINLAND

 ___

 

TIETOSUOJAPOLITIIKKA

 

L'Oréalin tavoitteena on olla esimerkinomainen yhteiskuntavastuullinen toimija, jonka avulla pyrimme tekemään maailmasta entistä kauniimman. Arvostamme suuresti rehellisyyttä ja selkeyttä ja sitoudumme rakentamaan vahvoja ja kestäviä asiakassuhteita, jotka perustuvat luottamukseen ja keskinäiseen hyötyyn. Osana tätä sitoumusta on yksityisyytesi ja valintojesi suojaaminen ja kunnioittaminen. Yksityisyytesi kunnioittaminen on meille ensisijaisen tärkeää. Sen vuoksi esittelemme alla meidän "Tietosuojalupauksemme" ja täydellisen tietosuojapolitiikkamme.

 

MEIDÄN TIETOSUOJALUPAUKSEMME

1. Me kunnioitamme sinun yksityisyyttäsi ja valintojasi.

2. Me varmistamme, että tietosuoja ja turvallisuus ovat sisäänrakennettuina kaikkeen toimintaamme

3. Me emme lähetä sinulle markkinointiviestintää, ellet ole sitä meiltä pyytänyt. Voit muuttaa mielesi koska tahansa

4. Me emme koskaan tarjoa tai myy sinun tietojasi

5. Olemme sitoutuneet säilyttämään tietosi turvassa. Tämä sisältää vain luotettavien yhteistyökumppaneiden kanssa työskentelyä

6. Olemme sitoutuneet olemaan avoimia ja läpinäkyviä sen suhteen, miten käytämme tietojasi

7. Me emme käytä tietojasi millään sellaisella tavalla, josta emme ole sinulle kertoneet

8. Me kunnioitamme sinun oikeuksiasi, ja pyrimme aina toteuttamaan pyyntösi niin pitkälle kuin se on mahdollista meiän omien oikeudellisten ja toiminnallisten vastuiden mukaisesti.

 

Tietosuojakäytäntömme lisätiedoksi olemme alle luetelleet henkilötietojen tyypit, joita voimme saada suoraan sinulta tai kun olet kanssamme vuorovaikutuksessa, kuinka saatamme tietoja käyttää, kenelle saatamme jakaa tietoja, kuinka suojaamme tiedot ja säilytämme ne turvassa, ja sinun oikeutesi koskien henkilötietojasi. Tietenkään kaikki tilanteet eivät välttämättä sovellu sinuun. Tämä Tietosuojapolitiikka antaa sinulle yleiskatsauksen kaikista mahdollisista tlianteista, joissa saatamme olla vuorovaikutuksessa kanssasi.

 

Mitä enemmän olet vuorovaikutuksessa kanssamme, sitä enemmän annat meille itsestäsi tietoja ja sitä enemmän pystymme tarjoamaan sinulle yksilöllisesti toteutettuja palveluita.

 

Kun jaat henkilötietoja kanssamme tai kun keräämme henkilötietoja sinusta, käytämme tietoja tämän Politiikan mukaisesti. Ole hyvä ja lue nämä tiedot ja meidän UKK -sivustomme (jos sellainen on) huolellisesti. Jos sinulle herää mitään kysymyksiä tai huolenaiheita koskien henkilötietojasi, ole hyvä ja ole meihin yhteydessä osoitteessa neuvonta@loreal.com.

 

MITÄ TULET LÖYTÄMÄÄN TÄSTÄ TIETOSUOJAPOLITIIKASTA?

1. Keitä me olemme?

2. Mitä ovat henkilötiedot?

3. Millaista tietoa keräämme sinulta ja kuinka käytämme niitä?

3.1 Kuinka keräämme ja hankkimme tietojasi?

3.2 Automaattinen päätöksenteko

3.3 Profilointi

3.4 Kuka voi päästä henkilötietoihisi?

3.5 Missä säilytämme henkilötietojasi?

3.6 Kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi?

3.7 Ovatko Henkilötietoni turvassa?

3.8 Linkkejä kolmansien osapuolten verkkosivustoille ja sosiaalinen kirjautuminen

3.9 Sosiaalinen media ja käyttäjän luoma sisältö

4. Sinun oikeutesi ja valintasi

5. Yhteystiedot

 

 

 

1. Keitä me olemme?

 

Redken on osa L'Oréal Finland Oy:n brändiportfoliota. L'Oréal Finland Oy on vastuussa niistä henkilötiedoista, joita jaat kanssamme. Kun sanomme "L'Oréal", "meitä", "meidän" tai "me", viittaamme tähän. L'Oréal on "rekisterinpitäjä" soveltuvan tietosuojalainsäädännön mukaisesti.

 

L’Oréal Finland Oy

Y-tunnus: 0346279-6

Keilaranta 13A

02150 Espoo  

2. Mitä ovat henkilötiedot?

 

"Henkilötieto" tarkoittaa mitä tahansa tietoja ja erillisiä tiedon osia, joista sinut voidaan tunnistaa suorasti (esimerkiksi nimesi) tai epäsuorasti (esimerkiksi pseudonymisoitujen tietojen kautta, kuten yksilöllinen tunnistenumero). Tämä tarkoittaa, että henkilötietoihin kuuluu tietoja kuten sähköposti/kotiosoite/puhelinnumero, käyttäjänimet, profiilikuvat, yksilölliset mieltymykset ja ostostavat, käyttäjän luoma sisältö, taloudellinen informaatio, sekä hyvinvointiin liittyvät tiedot. Henkilötiedot voivat myös sisältää yksilöllisiä numeerisia tunnisteita, kuten tietokoneesi IP osoite tai puhelimesi MAC osoite sekä evästeet. 

 

3. Millaista tietoa keräämme sinulta ja kuinka käytämme niitä?

 

 

L'Oréal uskoo, että sinä kuluttajana olet toimintamme keskipisteessä. Rakastamme kuulla sinusta, oppia sinusta, ja luoda ja tarjota tuotteita, joista sinä nautit. Ja tiedämme, että monet teistä rakastavat jutella meille. Tämän takia on olemassa useita keinoja, joiden kautta saatat jakaa henkilötietojasi kanssamme, ja joilla saatamme kerätä niitä.

 

3.1 Kuinka keräämme ja hankkimme tietojasi?

Saatamme kerätä tai vastaanottaa sinulta tietoja verkkosivustojemme, lomakkeiden, sovellusten, laitteiden, L'Oréalin tuotteiden tai merkkisivustojen kautta sosiaalisessa mediassa tai muulla tavalla. Joskus annat tietoja meille suoraan (esimerkiksi kun luot tilin, kun otat meihin yhteyttä, kun ostat jotain verkkosivustojemme/sovellusten kautta tai liikkeistä/kauneussalongeista), joskus me keräämme niitä (esimerkiksi käyttämällä evästeitä ymmärtääksemme sitä, kuinka käytät verkkosivustojamme/sovelluksia) tai joskus vastaanotamme tietojasi kolmansilta osapuolilta, mukaan lukien muilta L'Oréal -konsernin yksiköiltä.

 

Kun keräämme tietojasi, osoitamme pakolliset kohdat tähdillä, joissa olevat tiedot ovat välttämättömiä meille;

 

· Voidaksemme täyttää sopimuksen kanssasi (esimerkiksi toimittaaksemme sinulle tuotteet, jotka olet ostanut verkkosivustoillamme/sovelluksissamme)

· Voidaksemme tarjota sinulle sellaista palvelua, jota olet pyytänyt (esimerkiksi uutiskirjeen tarjoaminen); tai

· Voidaksemme noudattaa lakisääteisiä vaatimuksia (esimerkiksi laskutus).

 

Jos et anna meille tähdillä merkittyjä tietoja, se voi vaikuttaa meidän kykyyn tarjota sinulle tuotteita ja palveluita.

 

Seuraavassa taulukossa esitetään tarkempia tietoja, selittäen:

  1. Minkälaisen vuorovaikutuksen aikana tietojasi voidaan tarjota tai kerätä? Tämä sarake kertoo sen, minkälaiseen toimintaan tai tilanteeseen osallistut, kun käytämme tai keräämme tietojasi. Esimerkiksi, kun olet tekemässä ostosta, tilaamassa uutiskirjettä, tai selaamassa verkkosivustoa/sovellusta.
  2. Mitä henkilötietoja voimme vastaanottaa suoraan sinulta tai kun olet vuorovaikutuksessa kanssamme? Tämä sarake kertoo sen, minkälaisia tietoja saatamme kerätä sinusta tilanteesta riippuen.
  3. Kuinka ja miksi voimme käyttää tietoja? Tämä kappale kertoo sen, mitä saatamme tehdä tiedoillasi ja tietojen keräämisen tarkoituksista.
  4. Mitkä ovat henkilötietojesi käyttämisen oikeudelliset perusteet? Tämä kappale kertoo ne syyt, joiden perusteella voimme käyttää tietojasi.

 

Riippuen henkilötietojen käyttötarkoituksesta, oikeudellinen käsittelyperuste voi olla:

  • Sinun suostumus
  • Meidän oikeutettu etumme, joka voi olla:
    • Tuotteidemme ja palveluidemme parantaminen: tarkemmin määriteltynä, liiketoimintamme intressissä on auttaa meitä ymmärtämään paremmin sinun tarpeitasi ja odotuksiasi, ja sen vuoksi parantaa palveluitamme, verkkosivustojamme / Sovelluksiamme / laitteitamme, tuotteitamme ja merkkejämme kuluttajiemme hyödyksi. 
    • Petosten estäminen: jotta voimme varmistaa, että maksaminen on aukotonta ja vapaa petoksista ja kavalluksista.
    • Toimintojemme turvaaminen: jotta voimme pitää käyttämäsi toimintomme (verkkosivustomme/sovelluksemme/laitteemme) turvassa ja  varmistaa, että ne toimivat kunnolla ja että niitä jatkuvasti kehitetään.
  • Sopimuksen täytäntöönpano: tarkemmin määriteltynä pyytämiesi palveluiden täytäntöönpano
  • Oikeudelliset perusteet kun käsittely on lain edellyttämää.
 

 LUE LISÄÄ

 

3.2 Automaattinen päätöksenteko

 

Käytämme kolmansien palveluntarjoajien ratkaisuja, jotta voimme suojata verkkosivustojemme/sovellustemme/laitteidemme kautta tehdyt ostotapahtumat petoksilta ja väärinkäytöltä. Petosten havaitsemisjärjestelmä perustuu esimerkiksi yksinkertaiseen vertailuun, yhdistämiseen,  ryhmittämiseen, ennakointiin ja poikkeaviin havaintoihin käyttäen tekoälytoimintoja, tietojen yhdistämistekniikoita ja erinäisiä tiedonlouhintatekniikoita.

Tämä petosten havaitsemisprosessi saattaa olla täysin automatisoitu tai se saattaa edellyttää ihmisen väliintuloa, jossa henkilötekee lopullisen päätöksen. Ryhdymme joka tapauksessa kaikkiin asianmukaisiin varotoimenpiteisiin ja suojatoimiin rajoittaaksemme pääsyä henkilötietoihisi.

Automaattisen petosten havaitsemisen johdosta saatat (i) kokea viivettä tilauksesi/pyyntösi käsittelyssä, kun ostotapahtumasi on tarkastelussamme; ja (ii) joutua palvelun hyödyntämisen rajoittamaksi tai ulkopuolelle, jos havaitsemme petoksen riskin. Sinulla on oikeus päästä käsiksi tietoihin, joihin perustamme päätöksemme. Ole hyvä ja tutustu alta löytyvään "Sinun Oikeutesi ja Valintasi" -kohtaan.

 

3.3 Profilointi

Kun lähetämme tai näytämme henkilökohtaisesti kohdennettuja viestejä tai sisältöä, me saatamme käyttää tekniikoita, jotka luetaan “profiloinniksi" (toisin sanoen mitä tahansa henkilötietojen automaattista käsittelyä, jossa henkilötietoja käyttämällä arvioidaan luonnollisen henkilön tiettyjä henkilökohtaisia ominaisuuksia, erityisesti analysoidakseen tai ennustaakseen piirteitä, jotka liittyvät kyseisen luonnollisen henkilön mieltymyksiin, kiinnostuksen kohteisiin, taloudelliseen tilanteeseen, käyttäytymiseen, sijaintiin, terveyteen, luotettavuuteen, tai liikkeisiin). Tämä tarkoittaa, että saatamme kerätä sinusta henkilötietoja yllä olevassa taulukossa kuvatuissa tilanteissa. Me keskitämme tämän tiedon ja analysoimme sitä arvioidaksemme ja ennustaaksemme henkilökohtaisia mieltymyksiäsi ja/tai kiinnostuksen kohteitasi.

Analyysimme pohjalta lähetämme tai näytämme viestejä ja/tai sisältöä, jotka on räätälöity sinun mieltymystesi/tarpeidesi mukaan. 

Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käyttöä "profilointiin" tietyissä tilanteissa. Ole hyvä ja tutustu alta löytyvään "Sinun oikeutesi ja valintasi" -kohtaan.

 

3.4 Kuka voi päästä henkilötietoihisi?

 

 

Voimme jakaa henkilötietosi L’Oréal konsernin sisällä noudattaaksemme oikeudellisia velvoitteitamme, estääksemme petoksia ja/tai turvataksemme toimintomme, kehittääksemme tuotteitamme ja palveluitamme, tai saatuamme suostumuksesi tehdä niin.

Henkilötietojen keräämistarkoituksesta riippuen ja vain tarpeen vaatiessa, L’Oréal konsernin yksiköillä maailmanlaajuisesti voi olla pääsy joihinkin henkilötietoihisi, mahdollisuuksien mukaan pseydonymisoidulla tavalla (ei mahdollista suoraa tunnistamista) ja silloin kun se on välttämätöntä pyytämiesi palveluiden toimittamiseksi.

Voimme myös jakaa henkilötietojasi pseudonymisoidulla tavalla (ei mahdollista suoraa tunnistamista) tutkimus- ja innovaatiotarkoituksiin L’Oréalin Tutkimus- ja Innovaatiotutkijoiden kanssa, mukaan lukien sellaisten kanssa, jotka sijaitsevat maasi ulkopuolella.

Jos sallittua, voimme myös jakaa joitain henkilötietojasi brändiemme kesken, mukaan lukien Evästeiden käytön kautta kerättyjä tietoja, yhtenäistääksemme ja päivittääksemme tietoja, joita jaat kanssamme, luodaksemme tilastoja ominaisuuksiesi pohjalta ja räätälöidäksemme viestintäämme.

 

Ole hyvä ja tutustu L’Oréal konsernin verkkosivustoon saadaksesi lisätietoja L’Oréal-konsernista, sen brändeista ja sen sijainneista.

 

 

Voimme jakaa henkilötietojasi markkinointitarkoituksiin kolmansien osapuolten ja L’Oréal konsernin yksiköiden kanssa.

 

Jaamme henkilötietojasi suoramarkkinointitarkoituksiin kolmansien osapuolten kanssa vain, jos olet antanut siihen suostumuksesi. Tässä yhteydessä henkilötietojasi käsittelee tällainen kolmas osapuoli, joka toimii rekisterinpitäjänä, ja jonka omat käyttöehdot ja tietosuojaseloste soveltuvat. Ennen kuin annat suostumuksesi henkilötietojesi ilmaisemiselle tälle kolmannelle osapuolelle, sinun tulisi huolellisesti tarkastaa heidän dokumentaationsa.

 

Henkilötietojasi voidaan myös käsitellä luotettavien kolmansien palveluntarjoajiemme toimesta.

 

Me turvaudumme luotettuihin kolmansiin osapuoliin suorittamaan useita liiketoimintoja puolestamme. Jaamme heille vain tietoja, joita he tarvitsevat palvelun suorittamiseen ja edellytämme, että he eivät käytä henkilötietoja mihinkään muihin tarkoituksiin. Teemme aina parhaamme varmistaaksemme, että kaikki kolmannet osapuolet, joiden kanssa teemme yhteistyötä, pitävät henkilötietosi turvassa. Esimerkiksi, voimme antaa palveluita, jotka edellyttävät henkilötietojesi käsittelyä, seuraavien osapuolten vastuulle:  

 

  • Kolmansille osapuolille, jotka avustavat ja auttavat meitä digitaalisten ja e-kaupankäyntipalvelujen tarjoamisessa kuten sosiaalisessa kuuntelussa, liikkeiden sijainnin etsimisessä, kanta-asiakasohjelmissa, henkilöllisyyshallinnoinnissa, arvosteluissa ja luokituksissa, asiakkuudenhallinnassa, internet-analyyseissä ja hakupalveluissa, käyttäjän luoman sisällön hallinnointitoiminnoissa
  • Mainostamisen, markkinoinnin, digitaalisen ja sosiaalisen median toimistoille, jotka auttavat meitä toimittamaan mainokset, markkinoinnin ja kampanjat, analysoimaan niiden tehokkuutta ja hallinnoimaan yhteydenottojasi ja kysymyksiäsi
  • Kolmansille osapuolille, joita tarvitsemme tuotteen toimittamiseen sinulle, kuten posti/jakelupalvelut
  • Kolmansille osapuolille, jotka avustavat ja auttavat meitä tarjoamaan IT-palveluita, kuten alustojen tarjoajat, ylläpitopalvelut, huolto ja tuki koskien tietokantojamme sekä ohjelmistojamme ja sovelluksiamme, jotka saattavat sisältää tietoja sinusta (tällaiset palvelut voivat joskus merkitä pääsyä henkilötietoihisi pyydettyjen tehtävien suorittamiseksi)
  • Maksupalveluidentarjoajille  ja luottotietotoimistoille, tarkoituksena arvioida luottotietosi ja varmistaa tietosi, kun tämä on edellytys sopimuksen tekemiselle kanssasi
  • Kolmansille osapuolille, jotka avustavat meitä asiakaspalvelussa ja kosmetiikkaa koskevassa turvallisessa käytössä (cosmetovigilance).

 

 

Voimme myös ilmaista henkilötietojasi kolmansille osapuolille:

 

  • Siinä tapauksessa, että myymme mitään liiketoimintaamme tai omaisuuttamme, jolloin voimme ilmaista henkilötietosi näiden liiketoimintojen tai omaisuuden mahdolliselle ostajalle. Jos L’Oréal tai osa sen omaisuudesta ostetaan kolmannen osapuolen toimesta, henkilötiedot joita sillä on asiakkaistaan liittyen kyseiseen omaisuuteen, ovat yksi siirrettävän omaisuuden osista. Kun se on asiaankuuluvaa, tällaisessa tapauksessa ostaja, joka toimii uutena rekisterinpitäjänä, käsittelee henkilötietojasi ja sen tietosuojaselostetta sovelletaan henkilötietojesi käsitellyyn.
  • Jos meillä on velvollisuus ilmaista tai jakaa henkilötietojasi noudattaaksemme oikeudellista velvoitetta,  tai toimeenpannaksemme tai soveltaaksemme käyttö- tai myyntiehtojamme tai muita käyttöehtojamme, jotka olet hyväksynyt; tai suojellaksemme L’Oréalin, sen asiakkaiden tai sen työntekijöiden oikeuksia, omaisuutta tai turvallisuutta.
  • Jos meillä on suostumuksesi tehdä niin. 
  • Tai jos meillä on lain mukaan lupa tehdä niin.

 

 

Voimme ilmaista henkilötietojasi yhteistyökumppaneillemme:

 

  • Siinä tapauksessa, että palvelu, jonka tilaat, on luotu yhteistyössä L’Oréalin ja sen yhteistyökumppanin kanssa (esimerkiksi yhteisbrändätty sovellus). Tällaisessa tapauksessa L’Oréal ja yhteistyökumppani käsittelevät henkilötietojasi kukin omiin tarkoituksiinsa ja henkilötietojasi käsitellään sellaisenaan:
    • L’Oréalin toimesta tämän Tietosuojapolitiikan mukaisesti
    • Yhteistyökumppanin toimesta, joka toimii myös rekisterinpitäjänä sen omien käyttöehtojen ja oman tietosuojapolitiikan mukaisesti.
  • Siinä tapauksessa, että olet hyväksynyt vastaanottavasi L’Oréalin yhteistyökumppanilta markkinointia ja kaupallisia yhteydenottoja serveriin liittymisen kautta (kuten sovelluksen kautta, joka on L’Oréalin tuotteistama ja joka on annettu sen yhteistyökumppanien saataville). Tässä tapauksessa henkilötietojasi käsittelee se yhteistyökumppani, joka toimii rekisterinpitäjänä omien käyttöehtojensa ja tietosuojapolitiikkansa mukaisesti.
  • Voimme julkaista sisältöä sosiaalisista verkostoista tukisivuillamme. Siinä tapauksessa, että etsit sisältöä sosiaalisista verkostoista verkkosivuillamme/sovelluksissamme, Eväste tällaisesta sosiaalisesta verkostosta voidaan tallentaa laitteellesi. Kehotamme sinua lukemaan näiden sosiaalisten verkostojen Evästeilmoitukset saadaksesi lisätietoja.   

Me emme tarjoa tai myy henkilötietojasi.

 

 

 

3.5 Missä säilytämme henkilötietojasi?

 

Sinulta keräämämme henkilötiedot voidaan siirtää, niihin voidaan päästä käsiksi ja ne voidaan säilyttää Euroopan talousalueen ("ETA") ulkopuolella. Niitä voidaan käsitellä myös ETAn ulkopuolella toimivien työntekijöiden taholta, jotka työskentelevät meille tai meidän palveluntarjoajallemme.

 

L’Oréal siirtää henkilötietoja ETAn ulkopuolelle vain turvallisella ja laillisella tavalla. Ottaen huomioon, että kaikissa maissa ei välttämättä ole lakeja koskien henkilötietojen käyttöä ja siirtoa, me varmistamme, että kolmannet osapuolet noudattavat tämän tietosuojapolitiikan sitoumuksia. Pyrimme varmistamaan tämän muun muassa tarkistamalla kolmansien osapuolten tietosuoja- ja tuvallisuusstandardit ja/tai tekemällä tarvittavat sopimukset (EU:n komission tekemän mallipohjan perusteella, joka on saatavilla täällä).

Saadaksesi lisätietoja otathan meihin yhteyttä alla olevan "Yhteystiedot" kohdan mukaisesti. 

 

3.6 Kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi?

 

Säilytämme henkilötietojasi vain niin kauan kuin se on tarpeellista henkilötietojen säilytyksen tarkoituksen kannalta, vastataksesi tarpeisiisi, tai lakisääteisten velvoitteiden noudattamisen takia.

Käytämme seuraavia kriteerejä määrittääksemme henkilötietojesi säilytysajan:

  • Kun ostat tuotteita tai palveluita, säilytämme henkilötietojasi sopimussuhteemme keston ajan
  • Kun osallistut kampanjatarjoukseen, säilytämme henkilötietojasi kampanjatarjouksen keston ajan
  • Kun otat meihin yhteyttä pyynnön kautta, säilytämme henkilötietojasi sen aikaa mitä tarvitaan pyyntösi käsittelyyn
  • Kun luot tilin, säilytämme henkilötietojasi kunnes pyydät meitä poistamaan tietosi, tai tietyn ajan jälkeen, kun et ole käyttänyt tiliäsi (ei mitään aktiivista vuorovaikutusta brändien kanssa), joka määräytyy paikallisten säädösten ja  ohjeiden mukaisesti
  • Kun olet hyväksynyt suoramarkkinoinnin, säilytämme henkilötietojasi siihen asti, että lakkaat tilaamasta markkinointia tai pyydät meitä poistamaan ne, tai tietyn ajan jälkeen, kun et ole käyttänyt tiliäsi (ei mitään aktiivista vuorovaikutusta brändien kanssa), joka määräytyy paikallisten säädösten ja  ohjeiden mukaisesti
  • Kun evästeitä on asetettu tietokoneellesi, säilytämme niitä niin kauan kuin se on tarpeellista niiden tarkoitusten saavuttamiseen (esimerkiksi ostoskorin evästeiden istunnon ajan tai henkilötunnisteen evästeiden istunnon ajan) ja paikallisten säädösten ja ohjeiden mukaan määräytyvän ajanjakson ajan.

Me voimme säilyttää joitain henkilötietoja noudattaaksemme oikeudellisia tai säädöksellisiä vaatimuksia, ja voidaksemme hallinnoida omia oikeuksiamme (esimerkiksi voidaksemme esittää vaatimuksia tuomioistuimissa) tai tilastollisiin tai historiallisiin tarkoituksiin.

 

Kun meidän ei enää tarvitse käyttää henkilötietojasi, ne poistetaan järjestelmistämme ja arkistoistamme tai anonymisoidaan niin, ettei sinua voida enää tunnistaa niistä.

 

3.7 Ovatko Henkilötietoni turvassa?

 

Olemme sitoutuneet pitämään henkilötietosi turvassa, ja tekemään kaikki kohtuulliset varotoimenpiteet sen toteuttamiseksi. Me edellytämme sopimusperusteisesti, että meidän puolestamme henkilötietojasi käsittelevät luotetut kolmannet osapuolet tekevät samoin. 

 

Teemme aina parhaamme suojataksemme henkilötietojasi, ja kun olemme vastaanottaneet henkilötietosi, noudatamme tiukkoja menettelytapoja ja suojaustoimintoja estääksemme luvattoman pääsyn. Koska tietojen siirto internetin kautta ei ole täysin turvallista, emme voi taata sivustollemme lähetettyjen tietojesi turvallisuutta. Mikä tahansa siirto on näin ollen omalla vastuullasi.

 

3.8 Linkkejä kolmansien osapuolten verkkosivustoille ja sosiaalinen kirjautuminen

 

Verkkosivustomme ja sovelluksemme saattavat ajoittain sisältää linkkejä yhteistyökumppaneidemme, mainostajiemme ja tytäryhtiöidemme verkkosivuille ja verkkosivustoilta. Jos seuraat linkkiä mille tahansa näistä verkkosivustoista, otathan huomioon, että näillä verkkosivuistoilla on omat tietosuojapolitiikkansa ja me emme ole vastuussa tai korvausvelvollisia niistä menettelyistä. Ole hyvä ja tarkista nämä politiikat ennen kuin annat kyseisille verkkosivustoille henkilötietojasi.

 

Voimme myös tarjota sinulle mahdollisuuden käyttää sosiaalisen median sisäänkirjautumista. Jos teet näin, olethan tietoinen, että jaat profiilisi tiedot kanssamme riippuen sosiaalisen median alustan asetuksistasi. Ole hyvä ja tutustu kyseisen sosiaalisen media alustan tietosuojapolitiikkaan ymmärtääksesi, miten henkilötietojasi jaetaan ja käytetään tässä yhteydessä.

 

 

3.9 Sosiaalinen media ja käyttäjän luoma sisältö

 

Jotkut verkkosivustoistamme ja sovelluksistamme antavat käyttäjille mahdollisuuden julkaista omaa sisältöä. Muistathan, että kaikki sisältö mitä julkaiset sosiaalisen median alustoillamme on yleisesti nähtävillä, joten sinun tulee olla varovainen jakaessasi tiettyjä henkilötietoja, kuten taloudellisia- tai osoitetietoja. Me emme ole vastuussa mistään toimista, joihin muut yksityishenkilöt ryhtyvät, jos julkaiset henkilötietojasi jollakin sosiaalisen median alustoistamme ja suosittelemme, ettet jaa sellaista tietoa.

 

 

4. Sinun oikeutesi ja valintasi

 

L’Oreal kunnioittaa oikeuttasi yksityisyyteen: on tärkeää, että pystyt hallinnoimaan henkilötietojasi. Sinulla on seuraavat oikeudet:

 

 

Sinun oikeutesi

Mitä tämä tarkoittaa?

Oikeus tulla informoiduksi

Sinulla on oikeus saada tietoja oikeuksistasi ja siitä, kuinka käsittelemme henkilötietojasi selkeästi esitetyssä, läpinäkyvässä ja helposti ymmärrettävässä muodossa. Sen takia tarjoamme sinulle tässä Tietosuojapolitiikassa olevat tiedot.  

Oikeus saada pääsy tietoihin

Sinulla on oikeus päästä henkilötietoihisi, joita säilytämme sinusta (tietyin rajoituksin).

Voimme periä kohtuullisen maksun perustuen tietojen antamisesta aiheutuviin hallinnollisiin kustannuksiin..

Pyyntöihin, jotka ovat ilmeisen perusteettomia, kohtuuttomia tai toistuvia, ei välttämättä vastata.

Tehdäksesi tämän, ole meihin yhteydessä alla olevien yhteystietojen mukaisesti.

Oikeus tietojen oikaisemiseen

Sinulla on oikeus saada henkilötietosi oikaistua, jos ne ovat virheellisiä tai vanhentuneita, ja/tai täydennettyä, jos ne ovat epätarkkoja.

Tehdäksesi tämän, ole meihin yhteydessä alla olevien yhteistietojen mukaisesti. Jos sinulla on oma tili, helpointa on korjata omat tietosi "Oma Tili" -toiminnon kautta.

Oikeus tietojen poistamiseen/oikeus tulla unohdetuksi

 

Tietyissä tapauksissa sinulla on oikeus saada henkilötietosi hävitettyä tai poistettua. Huomaa, että tämä ei ole ehdoton oikeus, koska meillä voi olla lakisääteinen tai oikeutettu peruste säilyttää henkilötietojasi.

Jos haluat meidän poistavan henkilötietojasi, ole meihin yhteydessä alla olevien yhteystietojen mukaisesti.

Oikeus vastustaa suoramarkkinointia, mukaan lukien profilointia

Voit peruuttaa tai kieltäytyä meidän suoramarkkinointiviestinnästä milloin tahansa.

Se on helpointa tehdä klikkaamalla "peruuta" -linkkiä missä tahansa sähköpostissa tai viestinnässä, jota sinulle lähetämme. Muutoin voit olla meihin yhteydessä alla olevien yhteystietojen mukaisesti.

Jos haluat vastustaa mitä tahansa profilointia, ole meihin yhteydessä alla olevien yhteystietojen mukaisesti.

Oikeus peruuttaa suostumus milloin tahansa, kun tietojenkäsittely perustuu suostumukseen

 

Voit peruuttaa suostumuksen henkilötietojen käsittelyyn, kun tällainen käsittely perustuu suostumukseen. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta käsittelyn lainmukaisuuteen perustuen suostumukseen ennen sen peruuttamista.

Viittaamme taulukkoon, joka on otsikon "mitä tietoja keräämme sinulta ja miten käytämme niitä" alla, erityisesti sarakkeeseen "Mikä on henkilötietojesi käsittelyn oikeudellinen peruste?" yksilöidäksemme sen, milloin käsittely perustuu suostumukseen.

Jos haluat peruuttaa suostumuksesi, ole meihin yhteydessä alla olevien yhteystietojen mukaisesti.

OIkeus vastustaa käsittelyä, joka perustuu oikeutettuihin etuihin

 

Voit vastustaa henkilötietojesi käsittelyä milloin tahansa, kun käsittely perustuu oikeutettuihin etuihin. Viittaamme taulukkoon, joka on otsikon "mitä tietoja keräämme sinulta ja miten käytämme niitä" alla, erityisesti sarakkeeseen "Mikä on henkilötietojesi käsittelyn oikeudellinen peruste?" yksilöidäksemme sen, milloin käsittely perustuu oikeutettuihin etuihin.

Jotta voit tehdä näin, ole meihin yhteydessä alla olevien yhteystietojen mukaisesti.

Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle

 

Sinulla on oikeus ottaa yhteyttä maasi tietosuojaviranomaiseen tehdäksesi valitus L'Oréalin tietosuoja- ja yksityisyyskäytännöistä

Älä epäröi ottaa meihin yhteyttä alla olevien yhteystietojen mukaisesti ennen kuin teet valituksen toimivaltaiselle tietosuojaviranomaiselle.

Oikeus tietojen siirtämiseen

Sinulla on oikeus siirtää, kopioida tai viedä tiedot meidän tietokannasta toiseen. Tämä soveltuu ainoastaan niihin tietoihin, joita olet meille toimittanut, kun käsittely perustuu sopimukseen tai suostumukseesi, ja käsittely suoritetaan automaattisesti. Viittaamme taulukkoon, joka on otsikon "mitä tietoja keräämme sinulta ja miten käytämme niitä" alla, erityisesti sarakkeeseen "Mikä on henkilötietojesi käsittelyn oikeudellinen peruste?" yksilöidäksemme sen, milloin käsittely perustuu sopimuksen täytäntöön tai suostumukseen.

Lisätietojen saamiseksi ole meihin yhteydessä alla olevien yhteystietojen mukaisesti.

Oikeus käsittelyn rajoittamiseen

Sinulla on oikeus pyytää henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista. Tämä oikeus tarkoittaa sitä, että meidän käsittely rajoitetaan siten, että voimme säilyttää tietojasi, mutta emme saa käsitellä sitä enempää.

Se soveltuu rajoitettuihin tilanteisiin, jotka ovat listattuna Yleisessä tietosuoja-asetuksessa seuraavasti:

· rekisteröity (toisin sanoen Sinä) kiistää henkilötietojen paikkansapitävyyden, jolloin käsittelyä rajoitetaan ajaksi, jonka kuluessa rekisterinpitäjä voi varmistaa niiden paikkansapitävyyden

 

· käsittely on lainvastaista ja rekisteröity (toisin sanoen Sinä) vastustaa henkilötietojen poistamista ja vaatii sen sijaan niiden käytön rajoittamista

 

· rekisterinpitäjä (toisin sanoen L'Oréal) ei enää tarvitse kyseisiä henkilötietoja käsittelyn tarkoituksiin, mutta rekisteröity tarvitsee niitä oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi

 

· rekisteröity (toisin sanoen Sinä) on vastustanut henkilötietojen käsittelyä perustuen rekisterinpitäjän oikeutettuihin etuihin odottaessa sen todentamista, syrjäyttävätkö rekisterinpitäjän oikeutetut perusteet rekisteröidyn perusteet.

 

Jos haluat pyytää rajoittamista, ole meihin yhteydessä alla olevien yhteystietojen mukaisesti.

Oikeus kytkeä Evästeet pois käytöstä

Sinulla on oikeus kytkeä Evästeet pois käytöstä. Internetselainten evästeasetuksissa evästeet on yleensä sallittu oletuksena, mutta voit helpoisti muuttaa selaimesi asetuksia.

Evästeitä käytetään usein parantaakseen verkkosivustojen/sovellusten käytettävyyttä ja toimivuutta; sen vuoksi jos päätät estää evästet selaimellasi, et välttämättä voi hyödyntää kaikkia sivustojen/sovellusten tarjoamia toimintoja, kuten ne ovat yksilöity asianmukaisessa Evästealustassa.

Jos haluat rajoittaa tai estää kaikki evästeet, jotka on asennettu meidän verkkosivustojemme/sovellustemme kautta (mikä voi estää sinua käyttämästä joitakin sivuston toimintoja), tai minkään muun verkkosivuston/sovelluksen kautta, voit tehdä tämän selaimesi asetusten kautta

Selaimesi Apu-toiminnon pitäisi selittää, miten tämä tapahtuu. Lisätietoja varten katso seuraava linkki:

http://www.aboutcookies.org/;

 

Jotta voimme käsitellä pyyntösi, saatamme edellyttää henkilöllisyytesi todentamista. 

 

 

5. Yhteystiedot

 

Jos sinulla herää mitään kysymyksiä tai huolenaiheita koskien sitä, kuinka käsittelemme ja käytämme henkilötietojasi, tai haluat harjoittaa mitä tahansa yllä mainittua oikeuttasi, ole hyvä ja ole yhteydessä meihin seuraavaan osoitteeseen:

L’Oréal Finland Oy

Keilaranta 13A

02150 Espoo

+358 075 75 80 00

neuvonta@loreal.com 

 

Voit myös olla yhteydessä meidän Tietosuojavastaavaamme: nordicdpo@loreal.com.